Skip to content

„От сутрин до вечер“ и „Съчинения по природа“ – премиера в Ловеч, 4 февруари 2023 година

Снимките, миговете, сцените и изживяванията от премиерата на двете ми книги – „От сутрин до вечер“ и „Съчинения по природа“, в Ловеч ще бъдат малко повече.
Винаги ми омекват коленете, когато идвам в този град, когато се връщам в него. Живял съм в Ловеч 25 години, а ме няма вече близо 40.
Всичко ми е мило, скъпо и времето направо ме стиска за гърлото. Къде отиде това време – в Осъма ли падна, из Башбунар ли се изгуби, по Стратеш ли се запиля?
В този град за пръв път пропуших цигари, напих се още десетгодишен с вино, влюбих се и ми разбиха сърцето, работех, правех кариера, родиха се дъщерите ми, въртях се като пумпал в Ловеч и като прашинка отлетях.
Затова и снимките, които пускам, са повечко – хубаво ми е да са повечко. Трогнат съм от това, че дойдоха толкова хора – не като брой, а като приятелство и духовност. Всички, които дойдоха, ги чувствам братовчеди по духовност, макар че между тях имам и една леля.
Какво е станало вечерта, нека „разказват“ легендите и певци песни да пеят за тая вечер. Много, ама наистина много ми беше хубаво и носталгично, и насълзено, и всякакво. Особена благодарност дължа на нашите изключителни приятели (от вече изчезващ вид) Младен Близнаков и Juliana Bliznakowa, на очарователната и талантлива флейтистка Стела Драгоманска и на Sluchvam Chudesa при Роси, където се сбъдна тази историческа премиера.Благодаря от все сърце и за посещението на приятелската делегация от Никопол и Гулянци.

Published inНОВИНИ

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *